Telefont a projektorra

Tippek, trükkök - 2015. április 6.

Írta: Nádori Gergely

lumia beamerKezünkbe jutott egy Lumia 1020 típusú mobiltelefon és nekiláttunk feltérképezni, hogy mi mindenre is tudja használni egy tanár ezt az eszközt. A következő hetekben időről időre beszámolunk majd róla, hogy milyen alkalmazást, milyen felhasználási módot sikerült találnunk. Az első nagyon hasznos alkalmazás amit felfedeztünk a Lumia Beamer nevet viseli és IDE KATTINTVA telepíthető a telefonra. Segítségével a telefon képét jeleníthetjük meg a számítógép képernyőjén, ezáltal akár a projektoron is. Semmi más dolgunk nincs mint (miután felraktuk a programot a telefonra) elmenni a Lumia Beamer oldalra majd az ott megjelent QR kódot beolvasnunk a telefonnal. Ezután már meg is jelenik az adott helyen az, amit a telefon képernyőjén láthatunk.

Beállíthatjuk, hogy a kép folyamatosan frissüljön, így tulajdonképpen élő közvetítést adhatunk a telefonról, de azt is, hogy csak akkor frissítsen,ha megrázzuk a készüléket.

Ezzel a megoldással könnyedén mutathatjuk be, hogy mit kell a telefon képernyőjén látnia a diákoknak, vetíthetünk ki telefonos appokat, mutathatjuk be a telefonon tárolt képeket és filmeket. Kihasználhatjuk az érintőképernyő és a mobilitás előnyeit is, rajzolhatunk a telefonra, de akár odavihetjük az egyes diákokhoz is, hogy ők dolgozzanak vele.