TanárBlog könyvtár

Letölthető anyagok - 2011. augusztus 18.

Írta: Nádori Gergely

A TanárBlogon sokféleképpen próbálunk segíteni azoknak a tanároknak, akik szeretnék az IKT eszközöket felhasználni az órán. A cikkek, ötletek, óravzlatok mellett időről-időre egy-egy nagyobb lélegzetű gyűjteményt is közzéteszünk, ezek a pdf könyvek ingyenesen letölthetők. A könyvek között vannak általánosabbak és speciálisabbak is, közös bennük, hogy rövid, de célretörő megoldásokat kínálnak különféle pedagógiai helyzetekre. Könyvtárunk jelenleg négy darabból áll:

Szülőknek készült a 21. századi szülő című kiadvány (IDE KATTINTVA), amiben praktikus tanácsokat adunk, miként lehet az IKT eszközöket a gyerek tanulásának szolgálatába állítani.

 

Legújabb módszertani kiadványunk címe egyszerű: IKT módszertan (IDE KATTINTVA), a könyvben 9 fejezetben taglaljuk az IKT használathoz kapcsolódó módszertan főbb kérdéseit, sok videóval, részletes bemutatókkal. Ez azonban még nem elég, hiszen 82 foglalkozásvázlatot is közzéteszünk, amit a PIL Akadémia 2012-es résztvevői készítettek!

 

A Kis-nagy IKT könyv (IDE KATTINTVA) 53 helyzetet mutat be, olyanokat, amelyek a mindennapi tanítási gyakorlatban fordultak elő velünk és bemutatjuk, hogy mi miként oldottuk meg őket. Kellemes lapozgatást, reméljük sok kollégának sikerül gyakorlati IKT megoldásokat adni.

 

Az IKT kiskáté - nyelvtanároknak (IDE KATTINTVA) a nyelvtanároknak szól. 100 izgalmas helyzet és ugyanennyi IKT megoldás sorakozik benne. A könyv a Nyelviskolák Szakmai Egyesületének támogatásával született meg.

 

A nyúlon túl... ez a címe a természettudományokat tanítóknak szóló könyvünknek (IDE KATTINTVA), ebben 52 foglalkozás-ötletet, mikro-óravázlatot gyűjtöttünk egybe, természetesen mindegyik IKT eszközöket használ.

 

Az Interaktív tábla tippek tárháza (IDE KATTINTVA), miként a címe is mutatja, az interaktív tábla használatához ad segítséget. 50 olyan interaktív táblás anyagot vagy alkalmazást mutatunk be, amit akár azonnal használhat bárki az óráján.

 

A TanárBlog könyvtár újabb művel - ezúttal egy angol kiadvánnyal - bővül! A Grammar and Vocabulary Booster (IDE KATTINTVA) segítségével közel 4000 kifejezés, nyelvtani szerkezet sajátítható el.