TanárBlog Akadémia 2021 tavaszi évad

- 2021. január 21.

Írta: Prievara Tibor

tavaszTavaly év végén mutattuk be a Digitális Tanulás Kézikönyve című anyagunkat és ehhez kapcsolódóan az anyagot megvásárlóknak webináriumokat is tartottunk. Az alkalmak jellemzően a digitális Tanulás Kézikönyvéhez kapcsolódtak, annak tematikáját követték. Sokan kérték, hogy valamilyen módon folytassuk ezt a sorozatot, ezért dolgoztuk ki a TanárBlog Akadémia tavaszi évadát 2021-ben. Ebben most egy 8 órás digitális tananyagot, összesen nyolc webináriumot, workshop-ot, egy konferenciát, TeachMeet-eket, személyes konzultációt kínálunk egyetlen csomagban! Részletek a lapozás után!

A TanárBlog Akadémia 2021. Tavaszi félévében az alábbi modulokból áll:

1) Digitális projekt-alapú tanulás (legalább 8 órás digitális tananyag - hasonló a Digitális Tanuláshoz, de a digitális projektekre, és tanulási időszakok tervezésére, kivitelezésére koncentrál).
2) Nyolc webináriumból álló sorozat, ahol nem hallgatóság leszel, hanem aktív közreműködő - nem elmondani szeretnénk, hanem segíteni abban, hogy kitaláld, hogy milyen digitális pedagógus szeretnél lenni.
(Fontos! A webináriumokról felvételek készülnek, ha nem tudsz egy alkalmon részt venni, utólag bármikor megnézheted a felvételt.)
3) Folyamatos konzultáció, online pedagógiai elsősegély szolgálat
4) Belépő a Második Kisszabású Digitális Pedagógiai Konferenciára
5) Részvételi lehetőség a szervezett közösségi TeachMeet-eken (akár előadóként!)

Mindez most egyetlen 6990 Ft-os bérlettel megszerezheted.
Gyere 2021 tavaszán is a TanárBlog akadémiára, legyen 2021 a változás éve! Erre a legjobb hely a TanárBlog!

A teljes tavaszi bérlet ITT MEGVÁSÁROLHATÓ. Semmi mást nem kell tenned, a vásárlással minden eseményen garantált helyed lesz! Arra figyelj, hogy a pontos email címedet add meg!

(Megj: Természetesen nem kötelező bérletet vásárolni, mindegyik eseményre egyenként is elő lehet fizetni. Az árak:
Digitális projekt-alapú tanulás - 4900 Ft
Webináriumok: webináriumok egyenként 1190 Ft (összesen: 9520 Ft)
Kisszabású Konferencia: 2490 Ft)

A májusig tartó időszakban a következő témákat érintjük (mindegyik alkalom 17 órakor kezdődik):

Február 5. - Gamifikáció 1.
Dolgozzuk ki együtt egy gamifikált értékelési rendszer elemeit, indítsuk el közösen, pontos lépésekkel. A félév során folyamatos konzultációkat is tartunk!

Február 9. - Projektek tervezése és lebonyolítása 1.
Mitől lesz projekt egy projekt? Hogyan lehet a megszokott tanulási célokat projektesíteni? Együtt kezdjük e egy tananyagrész projekt szemléletű feldolgozását!

Február 26. - Tananyagkészítés
Készítsünk együtt interaktív, digitális tananyagot. Hozd el - akár Word-ben - egy tananyagodat, és együtt ‘interaktivizákjuk’.

Március 2. - Tanulási időszak tervezése
Változzunk együtt! Tervezzük meg, és indítsuk el közösen a következő tanulási időszakot, akár online, akár offline tanítunk.

Március 19. - Tesztelés és értékelés
Gyakorlati workshop rengeteg ötlettel tesztelés, értékelés, visszajelzés témakörben - kifejezetten a tanulási időszakokhoz igazodva, gamifikált rendszerben.

Április 13. - Gamifikáció 2.
Újratervezés: tapasztalatok összegzése arról, hogyan vált be a gamifikált rendszer, mi működött, mi nem, hogyan kell (ha kell) egyes elemeit újratervezni.

Május 11. - Projektek tervezése és lebonyolítása 2.
Hogyan menedzselhető egy projekt? Miként tervezhetjük hozzá az együttműködést, a visszajelzést? Honnan tudhatjuk meg, hogy tényleg tanultak-e a projekt közben a diákok? Kerekítsük ki a projektünket, hogy kulcsrakész legyen!

Május 18. - Maker szemlélet a tanításban
Mit jelent a maker szemlélet, milyen eszközök kellhetnek hozzá? Hogyan lehet a mindennapokba bevinni a maker szemléletet és miként lehet az iskolai mindennapok része? Megnézünk pár példát, ellátogatunk egy iskolai maker-laborba és közösen tervezünk maker foglalkozást bármilyen tantárgyhoz!

Elsődleges célunk, hogy a mindennapokban is használható tudást, módszereket, szemléletet adjunk át. A webináriumok inkább műhelymunkák, semmint előadások, ahol a résztvevők is aktív alakítói az eseménynek.

Mindezeken felül a tavalyihoz hasonlóan idén is szervezünk egy kisszabású online konferenciát április 23-án.

A tavalyi webináriumok résztvevői így értékelték az eseményeket:

“Valódi kérdésekkel foglalkozott, valódi válaszokat adott.”
“Lelkesítő, inspiráló volt együtt lenni veletek. Egy csomó olyan is kérdésemre választ kaptam, ami még nem is fogalmazódott meg bennem rendesen, nem is beszélve a már megfogalmazódottakról.”
“Szuperül tudtam csatlakozni az oldott hangulatú hangvételhez, annak ellenére, hogy Magyarország digitális oktatásának guruit hallhattuk, ez egyáltalán nem lett túlhájpolva. Nagy köszönet ezért! :)”

A teljes tavaszi bérlet ITT MEGVÁSÁROLHATÓ. Semmi mást nem kell tenned, a vásárlással minden eseményen garantált helyed lesz! Arra figyelj, hogy a pontos email címedet add meg!

Fontos! A TanárBlog Akadémia leválik a Digitális Tanulás Kézikönyve webináriumairól. A Digitális Tanulás webináriumsorozat folytatódik, azon mindenki részt vehet ingyenesen, aki a tananyagot megvásárolta (részletek ITT TALÁLHATÓAK).