Projektmenedzsment tanároknak ingyen

Internet a tanórán - 2014. február 21.

Írta: Nádori Gergely

basecampAz üzleti világban ma már mindenki projektekben gondolkodik. Természetes, hogy megjelentek azok a szoftverek, azok az IKT környezetek, amik a projektek vezetését, lebonyolítását voltak hivatva segíteni. Ezekben a környezetekben van természetesen levelező lista, feltölthetők és megoszthatók fájlok és egyéb anyagok. Ennél azonban többet is tudnak: beállíthatunk részfeladatokat, azokhoz határidőket és felelősöket is rendelhetünk. Az egyik legnépszerűbb ilyen projektmenedzsment eszköz a Basecamp (azaz Alaptábor). Nem olcsó mulatság ezt használni, hiszen a legolcsóbb előfizetés is havi 20 dollár. Kivéve tanároknak, mert számukra ingyenes!

Mint IDE KATTINTVA olvasható, tanárok számára ingyenes a Basecamp használata. Ehhez nem kell mást tenni, mint regisztrálni az oldalon az ingyenes próba változatra, majd írni egy levelet a teachers@basecamp.com címre. A levélben e kell írni, hogy mit és hol tanítunk és már kész is, hamarosan kapjuk az ingyenes használatot. A Basecamp előnye, hogy nem csak számítógépről, hanem mobilról is elérhető.

A projekt-alapú tanulás az egyik irány, ahogyan sokan a jövő oktatását elképzelik. Eszerint a diákok nem tananyagot tanulnak, hanem előkészített projekteken dolgoznak és ezáltal fejlesztik a szükséges ismereteiket és képességeiket is. Ha valaki komolyabban használ projekteket a tanításban, kifejezetten hasznos lehet a számára egy ilyen alkalmazás.