Ororo.tv - sorozatok angolul felirattal (orosztanulásra is!)

Nyelvoktatás - 2014. január 6.

Írta: Prievara Tibor

képleírásKözhely - de attól még igaz, hogy a nyelvtanulásban jelentős segítséget jelenthetnek a feliratos filmek és sorozatok. Ennek mi is őszinte hívei vagyunk, eleddig a Free TV Video Online adását néztük nagy odaadással MÉGPEDIG ITT. A minap azonban egy tanítványom felhívt a figyalmamat arra, hogy ez az oldal 'annyira 2010!', és haladni kell a korral. Hogy mi a gyorsan töltődő, feliratos sorozatok lelőhelye? A lapozás után elmondom :)

Szóval azt tanultam egy diáktól, hogy az Ororo.tv oldalon érdemes már csak sorozatokat nézni, több okból: először is sokkal gyorsabb a letöltés és nem kell várni, még akkor sem, ha éppen nem 240 gigás az internetünk.

Egy másik ok az, hogy itt minden filmhez felirat is tartozik, így kezdőbbek is elkezdhetik a filmezést. A harmadik, és nem egy utolsó, érv pedig az volt, hogy ha bármelyik szó fölé visszük filmnézés közben az egeret, akkor megáll a film (nem kell tőle megijedni) és a kijelölt szó jelentése megjelenik - oroszul. Sajnos az angolul tudó, és oroszul tanuló diákok köre viszonylag kicsi, nekik viszont csoda az oldal. Akik pedig csak gyorsan töltődő, feliratos angol nyelvű sorozatokat szeretnének nézni, nos, ők is találnak annyi néznivalót, hogy soha nem érnek a végére.

Szerencsére az oldal fizetős, így - még mielőtt elkapna minket a lendület - lejár a napi kb. 1.5 óra, amit eltölthetünk vele. Lássuk be, több nem is lenne egészséges :)