Növényhatározó mobilra

Letölthető anyagok - 2015. április 20.

Írta: Nádori Gergely

csalanAz m-learning nagyon menő szó mostanában, de igazából nem könnyű olyan helyzetet találni, ahol egy mobiltelefonra igazán szükség. Az esetek többségében egy teljes funkcionalitású laptoppal sokkal jobban járunk, mint egy mobiltelefonnal, legyen az bármennyire okos is. Az a helyzet, ahol a mobil valóban és igazán előny például a terepen végzett munka, az erdei iskola. Egy kirándulásra ritkábban visz az ember magával laptopot, nagy is nehéz is, kényes is, a mobiltelefon azonban így is, úgy is ott van a zsebben. Ezért nagyon örvendetes, hogy megjelent egy Növényhatározó Android telefonokra, ami IDE KATTINTVA érhető el, kiadója a Sulinet.

A növényhatározóban nem csak számos faj fényképét és leírását találjuk meg, hanem szűkítve kereshetünk is. Ha megadjuk a virág színét, a levél alakját, akkor csak azokat a növényeket láthatjuk, amik rendelkeznek a megadott tulajdonságokkal. Így a hosszas határozókulcs böngészés helyett nagyon gyorsan eljuthatunk a kellő eredményhez.

Hasonló képességekkel rendelkezik a Növényhatározó.info növényhatározója is (és több fajt is tartalmaz), de ahhoz folyamatos netkapcsolatra van szükség, míg a mobilapplikációt egy szurdokvölgy mélyén is bátran bevethetjük.