Mentsük meg az Edshelfet!

Hírek - 2014. július 26.

Írta: Nádori Gergely

edshelfNincs egy hónapja sem, hogy arról adtunk szomorúan hírt (ITT), lehúzza a rolót kedvenc oktatási alkalmazásokat gyűjtő és kategorizáló oldalunk az Edshelf. Nem csak mi voltunk szomorúak, hanem nagyon sok tanár szerte a világon. Ebből bontakozott ki a Mentsük meg az Edshelfet kampány elsőként a Twitteren. Olyan sokan sajnálkoztak, hogy az oldal létrehozója Mike Lee úgy döntött, mégiscsak megpróbálja életben tartani, ehhez pedig az egyre népszerűbb formát a közösségi finanszírozást (crowdfounding) választotta. IDE KATTINTVA található a kampány.

A közösségi finanszírozás rendszere egyszerű: valaki bemutat egy ötletet és megmondja mennyi pénzre lenne szüksége ahhoz, hogy megcsinálja. Az emberek eldönthetik, hogy mennyit szánnának az adott projektre. Ha pedig összejön a kívánt összeg, meg is csinálják. Fontos, hogy pénzt csak akkor kell fizetni, ha összejött a meghatározott összegű felajánlás, így nem kell attól tartani, hogy fizetünk valamiért, amiből aztán nem lesz semmi.

Az Edshelf esetében akár már 10 dollárt is elég fizetnünk, amiért cserébe megkapjuk a támogató virtuális kitüntetést, amit kitehetünk a saját oldalunkra, de ha többet fizetünk, akkor mindenféle pluszok is járhatnak nekünk. A kampány tegnap kezdődött és 79 támogató már több mint 5000 dollárt dobott össze! Ha valaki gyakran látogatta ezt az oldalt, szánjon rá pár ezer forintot és segítsen, hogy életben maradhasson.