Még több SWAY, még jobb SWAY

Internet a tanórán - 2015. április 18.

Írta: Nádori Gergely

swayNem először írunk az Office Sway alkalmazásról (pl. ITT), amivel nagyon könnyen készíthetünk nagyon látványos anyagokat. A Sway legfontosabb tulajdonsága, hogy valóban platform független, ami Swayben készül ugyanolyan jól fog kinézni egy mobiltelefon aprócska képernyőjén mint kivetítve a hátunk mögé egy konferencián. A legutóbbi változat négy nagyon izgalmas új képességgel bővítette a Sway eleddig is tekintélyes arzenálját.

  • Talán a legfontosabb, hogy most már többen is dolgozhatnak egy Swayen, egyidőben, közösen. Ehhez csak a megosztásnál kapott linket kell elküldeni az együttműködőknek és már mehet is a közös munka!
  • Az oldaltípusok között megjelent az képösszehasonlítás (compare) is, itt kép képet tehetünk egymásra és egy csúszkával váltogathatjuk, hogy melyiket lássuk éppen. Előtte-utána képekhez lehet hasznos, de akár a megoldást is rejthetjük így egy feladat mögé.
  • Teljesen új kártyatípus a diagram itt az Excel élő diagramjaihoz hasonló grafikonokat helyezhetünk el, megadhatjuk az adatokat, kiválaszthatjuk a diagramtípust és még interaktív elemeket is beállíthatunk.
  • A negyedik újdonság, hogy a képek elhelyezésénél megadhatunk fókuszpontokat, azaz azt, hogy a kép melyik része fontos, melyik látszódjon biztosan az esetleges átméretezéseknél.