Levelezőtársak

Nyelvoktatás - 2014. április 11.

Írta: Nádori Gergely

penpal newsSokaknak volt régen levelezőpajtása a Szovjetunióból, az oroszórák talán legérdekesebb része volt ez. (Nagyszerű emléket állít neki Papp Gábor Zsigmond filmje.) A nyelvtanulásnak remek eszköze lehet, ha valódi létező személyekkel, még inkább kortársakkal tudunk kommunikálni. Erre ad lehetőséget már a 21. századi technika felhasználásával a Penpal News nevű oldal (ITT TALÁLHATÓ).

Ha regisztrálunk az oldalon (ami ingyenes), meg kell adnunk, hogy hány fős és hány évesekből álló csoportot tanítunk, majd ennek ismeretében fog a rendszer mindenkinek levelezőtársat találni. A rendszer azonban több az internetes párkeresésnél, ugyanis ezzel egy 6 hetes projekt indul el. A diákok minden héten kapnak egy témát (ezek többnyire társadalmi kérdések), amikben kifejthetik a véleményüket és reagálhatnak a társuk írására is. Mint látható, ez a rendszer azoknak jó, akik már legalább a B2 közelében vannak.

Most a szeptember-októberi indulású szakaszra lehet jelentkezni, de az oldal nagyon kéri, hogy csak olyan jelentkezzen, aki nagyon komolyan gondolja a dolgot és biztos benne, hogy a diákjaival végig is viszi a projektet.