Itt a jövő! Lassan megjelenik az Office Mix!

Letölthető anyagok - 2014. május 10.

Írta: Nádori Gergely

Office mix Amikor márciusban egy konferencián láttam a bemutatóját, már csorgott a nyálam. Az újdonság neve: Office Mix, és a 2013-as Office-hez letölthető kiegészítőről van szó, ami teljesen új dimenziókat nyit tananyagfejlesztés tekintetében. Olyan eszközt kapunk (mi, tanárok is), amely egy egyszerű Powerpoint prezentációt interaktív, bármilyen digitális táblán használható tananyaggá változtathat. A lapozás után sorra veszünk pár újdonságot.

Kezdjük a tananyag összeállításával. Felvehetjük magunkat, ahogy mesélünk, de a képernyőn történő eseményeket is - akár úgy is, hogy közben rajzolunk, írunk a képernyőre. Még soha nem volt ennyire könnyű képernyővideót készíteni és integrálni egy online tananyagba. Ha pedig nincs saját tananyag, beemelhetünk pl. egy Khan Akadiáma videót.

Itt van aztán a kérdések kérdése: nem csupán tananyagot készíthetünk, hanem interaktív kvízmotort építettek nekünk az alkalmazásba. Ez azt jelenti, hogy egyszerű kérdésekkel színesíthetjük az anyagot, megadhatunk időkorlátot és segítő információkat is.

Ami pedig már szinte ijesztő, az az, hogy mindehhez értékelés is tartozik. Úgy működik a rendszer, hogy az app-ot letöltjük az Office 2013-ba, elkészítjük a Mix-ünket, ezt feltesszük egy megosztható mappába a OneDrive-ra, és azonnal látjuk, ha valaki megnyitotta és végigcsinálta a Mix-et, a kérdésekre adott válaszok eredményével együtt.

Az Office Mix mér erősen béta verzió, azaz nem nyilvános még és nem letölthető, viszont nekünk sikerült kapni hozzá elérést, így mire a magyar (tanár)felhasználókhoz kerül, megpróbáljuk minél teljesebben bemutatni a funkcionalitását. Az Office Mix oldala ITT TALÁLHATÓ egyébként.