Írás a falon

Internet a tanórán - 2018. június 28.

Írta: Nádori Gergely

wallameSzinte lehetetlen végiggondolni, hogy a gyorsan fejlődő technika milyen sokféleképpen segítheti a tanulást. Pár éve még elképzelhetetlen lett volna, hogy mindenkinél legyen egy olyan szerkezet, amivel mindenfelé elrejtett, titkos feliratokat lehet keresni. Mára ez gyerekjáték lett. A WallaMe nevű mobilos alkalmazás egyfajta virtuális graffitiként működik (ITT TALÁLHATÓ). A kiterjesztett valóság és a geolokáció közös alkamazásával érhetjük ezt el. A használat kifejezetten egyszerű:

Készítsünk az alkalmazással egy képet a falról, majd rajzoljunk rá. Ezt megoszthatjuk egyes személyekkel, de publikussá is tehetjük. Ha valaki megnyitja az alkalmazást a telefonján, látja, hogy a környéken merre vannak az elrejtett rajzok és ha oda áll, ahonnan a rajz készült, az is megjelenik a telefonján. Nagyszerű iskolai kincskeresést csinálhatunk így, ahol az egyes kérdések, feladatok így vannak elrejtve.

Arra érdemes vigyázni, hogy a fényviszonyok a virtuális graffiti elkészítésekor és leolvasásakor hasonlóak legyenek, különben nem fogják megtalálni mások.