Így tanulunk mi! - Konferencia, tudáspróba és kiállítás tanároknak és diákoknak

Hírek - 2015. október 7.

Írta: Prievara Tibor

nkp Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és a Microsoft Magyarország szakmai konferenciát és szakkiállítást szervez a Modern Iskola magazin közreműködésével. A rendezvény célja, hogy a digitális oktatást népszerűsítse, segítséget nyújtson az IKT eszközökkel támogatott módszertani megoldások terjesztésében, a jó gyakorlatok bemutatásában és a pedagógusok horizontális tudásmegosztásában. A konferencia egyben az OFI TÁMOP 3.1.15 kiemelt projektjének záróeseménye. A rendezvényen ünnepélyes keretek között elindul a komplex tanítást-tanulást támogató Nemzeti Köznevelési Portál (NKP), melynek célja, hogy élményközpontúan tegye elérhetővé a jövő tanulási eszközeit és ingyenesen biztosítson hozzáférést digitális tananyagokhoz és oktatási segédletekhez. Az NKP fő feladata, hogy összehozza az oktatás kulcsszereplőit: a pedagógust, a diákot és a szülőt.

Tervezett program: 1. nap

Pedagógusként regisztrálok a konferenciára »

Digitális tanórák osztályoknak

Október 21. 10:00 – 15:00, B épület

A rendezvény 2. napján iskolai osztályok, tanulócsoportok digitális eszközökkel támogatott mintatanórákon vehetnek részt, valamint megnézhetik és kipróbálhatják a részt vevő kiállítók tanulást támogató eszközeit, megoldásait. A programra pedagógusok regisztrálhatják osztályaikat.

Az osztályomat regisztrálom a digitális órákra »

Mission: Possible

Szupertitkos küldetés 5-12. évfolyamos osztályoknak a Microsoft kalandpályáján

Október 20. (kedd) és 21. (szerda) 08:30 – 18:00

Az „Így tanulunk mi” című kétnapos, innovatív oktatással foglalkozó eseményre osztályokat és diákközösségeket is várunk! A D épületben mindkét napon izgalmas küldetés várja azokat az osztályokat, iskolai csoportokat, akik szívesen próbára tennék találékonyságukat és ügyességüket egy kivételes labirintusban, ahol izgalmas fejtörőké és a csapatjátéké a főszerep: A gyerekek vadonatúj kütyük, digitális feladványok, vagány appok, zenei szárnypróba és egyéb rejtélyek között haladva teljesítik a különleges pályát, ahol minden feladat megoldását pontozzuk. A küldetés végén az első három helyezett sulijában a Microsoft vállalja az Office365 Oktatási Rendszer kiépítését.

A programra tanárok regisztrálhatnak 5-12. évfolyamos osztályokat, csapatokat a megadott idősávokra. A küldetés időtartama 2 óra.

Az első csapat 09:10-kor, az utolsó 16:00-kor kezdheti meg a küldetését. Érkezés a küldetés kezdete előtt legalább 30 perccel.

Az osztályomat regisztrálom a küldetésre »

Így tanulunk mi! – Innovatív diákprojekteket keresünk

Október 21. 09:00 – 16:00, D épület

Október 21-én a Nemzeti Köznevelési Portál indításával egy időben szervezi meg az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és a Microsoft Magyarország az első Így tanulunk mi! című kiállítást, amelyen a diákok is bemutathatják izgalmas, kreatív, innovatív iskolai projektjeiket.

Várjuk azokat a projekteket, amelyeket a tantestület és az iskolavezető a legérdekesebbnek, legkreatívabbnak, leginkább újító szelleműnek tart. A kiállításon a diákok maguk rendezhetik be a standjukat és mesélhetik el a közönségnek, hogy mit hoztak, mire adnak választ, hogyan gondolkodtak, miként tanulnak.

A nevezéshez kérjük, hogy az alábbi regisztrációs felületen egy bekezdésben írják le, miről szól a választott projekt és miért gondolják, hogy ennek ott a helye a kiállításon.

A kiállításon szakmai zsűri választja ki a két legjobb projektet. A válogatás fő szempontja a 21. századi tanulástervezés keretrendszere (21 CLD, ld. http://1drv.ms/1Ew2jP4), valamint az IKT eszközök használata.

A győztes csapatok iskoláiban a Microsoft vállalja az Office365 Oktatási Rendszer felállítását.

A programra pedagógusok regisztrálhatják diákjaikat. A részvételhez szükséges praktikus információkat itt találja.

Diákjaimat regisztrálom az „Így tanulunk mi!” kiállításra »

A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. A programváltoztatás jogát fenntartjuk.