Innovatív tanárok kerestetnek!

Hírek - 2012. augusztus 13.

Írta: Prievara Tibor

ÚJ!! FONTOS!! A szervezők általunk (is) üzenik, hogy a budapesti elődöntőre a jelentkezést meghosszabbították! Érdemes előkapni egy érdekes projektet, és sok innovatív tanárral találkozni. Jó ez a csapat!

Az idei PiL Fórumot 2012. november 8-9-én Pécsett, a Zsolnay Negyedben rendezi meg a Microsoft Magyarország és a Modern Iskola magazin. Az innovatív tanárok seregszemléjére, ami egyben a jövő évi európai PiL Fórum hazai válogatóversenye is, regionális, illetve netes fordulókból juthatnak be a legjobb projektek készítői. Az első selejtezőre „A tanév itt kezdődik” Országos Szakmai Tanévnyitón kerül sor augusztus 31-én, Budapesten. Az elmúlt három évben rendezett innovatív tanárfórumok népszerűségét a jól bevált koncepció és a folyamatos újítások biztosították. Az újdonságokra nyitott pedagógusok minden alkalommal saját projektjeiket, sikeres tanítási gyakorlataikat osztják meg, tapasztalatot cserélnek, egymástól tanulnak, és kapnak további inspirációt a korszerű oktatási megoldások, az IKT-eszközök minél szélesebb körű iskolai használatához.

A kiállító tanárok egyúttal egy verseny résztvevői is, amelyen a szakmai zsűri és a résztvevő kollégák által legjobbnak tartott projektek készítői képviselik Magyarországot a Partners in Learning európai fórumán jövő tavasszal. Az értékelés a nemzetközi fórumokon alkalmazott szempontrendszerrel összhangban az alábbi szempontok alapján történik:
•    IKT-eszközök innovatív használata
•    ismeretszerzés, tudásépítés
•    problémamegoldás és innováció
•    diákok projektben betöltött szerepe
•    együttműködés, közösségépítés lehetősége
•    önértékelés

A gyakorló pedagógusok által bemutatott projektek mellett a fórumon a Microsoft legújabb tanítást, tanulást támogató fejlesztéseit és együttműködő partnereink újdonságait is megismerhetik, projektmunkák során ki is próbálhatják a résztvevők.

Részvételi lehetőség
A novemberi pécsi fórumra százötven pedagógusnak biztosítja a térítésmentes részvételt a Microsoft Magyarország. Az előző évhez hasonlóan a hazai fórumot megelőző regionális selejtezőkön, illetve netes fordulón a legjobb projekteket bemutató – fordulónként húsz-húsz, azaz összesen hatvan - pedagógus kap meghívást a novemberi pécsi döntőbe.


A regionális fordulókat az alábbi időpontokban és helyszínen rendezzük meg:
•    A tanév itt kezdődik! Országos Szakmai Tanévnyitó
2012. augusztus 31., Budapest, SYMA csarnok
Jelentkezési határidő: 2012. augusztus 17.
A budapesti fordulón a projektek bemutatása ún. TeachMeet formában történik. A jelentkező pedagógusok egy rövid, 3 perces mini-előadás keretében osztják meg a résztvevőkkel munkájuk során sikerrel alkalmazott IKT-s jó gyakorlataikat: saját ötletüket, módszerüket, tananyagukat.

•    XIV. Országos Közoktatási Szakértői Konferencia
2012. október 9-11., Hajdúszoboszló
Jelentkezési határidő: 2012. szeptember 21.
A hajdúszoboszlói előválogatón önálló kiállítói standokon mutatják be a pedagógusok projektjeiket, mondják el tapasztalataikat, és válaszolnak a résztvevők kérdéseire.

•    Netes forduló
2012. október 1-15.
Jelentkezési határidő: 2012. október 1.
A regionális selejtezők mellett internetes fordulóból is van lehetőség a pécsi döntőbe való továbbjutásra, innen is a legjobb húsz projekt készítője vehet részt a hazai fórumon.

A fennmaradó további kilencven ingyenes helyre október közepétől lehet majd regisztrálni, a résztvevőket a jelentkezések beérkezésének sorrendjében fogadjuk. Ezen felül további férőhelyek már csak részvételi díj ellenében (29 000 Ft+áfa) és korlátozott számban állnak rendelkezésre.   


Jelentkezés
A regionális fordulókra jelentkezni a megadott határidőig lehet a jelentkezési adatlap kitöltésével és a klara.toth@hotmail.com e-mail címre történő visszaküldésével.

A jelentkezési adatlap, illetve az idei fórummal kapcsolatos tudnivalók a Partners in Learning Network közösségi oldalon érhetők el.


További információ:
Tóth Klára - klara.toth@hotmail.com, 30/866-0523

 

Letölthetők: