Iskolák bajban

Hírek - 2012. július 24.

Írta: Nádori Gergely

A magyar állam egy évtizede ad a normatíván felül kiegészítő támogatást, a sajátos nevelési igényű illetve a szegény sorsú gyerekekkel foglalkozó alapítványi iskoláknak. Ez az összeg lényegesen kevesebb, mint amit az önkormányzati (állami), illetve az egyházi iskolák kapnak, de mégis valamelyest lehetővé teszi a szerény működést. Az idei pályázatban több olyan iskola nem kapott támogatást, akik, szegény, nyomorúságos helyzetű gyerekekkel foglalkoznak, ha ők bezárnak, sok gyerek kerül azonnal az utcára.

Ezek az iskolák olyan feladatokat látnak el, amire a hagyományos iskolák nem vállalkoznak, olyanoknak adnak esélyt, akiknek máshol nincs lehetőségük és nem utolsósorban felkarolják azokat is, akikkel a többi iskola nem akar és tud foglalkozni. Most ezek az iskolák segítségre szorulnak, szép példája lehetne a pedagógus szolidaritásnak, ha mi is tenni tudnánk érte. ezért is közöljük Horn György levelét:

Arra gondoltunk, hogy az AKG- s szülőkkel, volt diákokkal közösen létrehozunk egy alapot amiben - függően az összegyűlt pénztől - egy vagy két ilyen iskolát támogathatnánk.

 

Pl. a Burattino Iskola Csepelen, vagy az Igazgyöngy Alapítvány Békés Megyében, vagy az Esély Alapítvány Józsefvárosban, vagy más hasonló rászoruló iskolát, óvodát.

Ha nem sikerül forrást találnunk be kell őket zárni. Tudom, hogy nem pótolható az állami támogatás, de egy kis időre talán sikerül nekik segíteni

Tisztelettel arra kérem Önöket, hogy ha tudnak, mielőbb küldjenek pénzt ezertől millióig bármekkora összeget az alábbi elkülönített számlára (céges támogatásra tudunk alapítványi nyilatkozatot adni):

AKG Alapítvány 10300002-20216173-49020023

Ha tudnak, segítsenek támogatókat szerezni, s elérhetőségüket nekem küldjék el, de bármilyen más ötletet a forrásteremtésre, szívesen fogadunk. Kérem írják meg nekem

Fáradozásukat, támogatásukat előre is köszönve

Horn György

az Alapítványi és Magániskolák Egyesületének elnöke