A világ ahol élünk - (nem csak) nyelvtanulóknak

Nyelvoktatás - 2009. július 11.

Írta: Prievara Tibor

A DirectGov Kids oldala nagyon világos, átgondolt  szerkezetű, praktikus és izgalmas komplex világ. Egy kis város különbüző épületeibe tekinthetünk be - meglátogathatjuk például a városházát, vagy a tűzoltóságot.

Mindenhol interaktív feledatokat, videókat, képgalériákat találhatunk. Kiválóan használható nyelvórákon, hiszen a videókhoz feliratok is tartoznak, és szinte adja magát az oldal órai felhasználásra.

 

Talán a legnagyobb érdeme az oldalnak az, hogy közérthetően, világosan, és a gyerekek számára izgalmasan mutatja be a mindennapi élet fontos elemeit. Gondoljunk csak bele: vajon hány 16 éves magyar diák tudja, hogy mit csinál pl. egy orvos? Én megkérdeztem: életet ment, zokogó családtagok tisztelik istenként, miután meggyógyította a beteg gyermeket, vagy éppen a kórház folyosóján rohan a most érkezett beteg mellett, és azt üvölti, hogy "5 mg adrenalint" - persze a szívbe.  Közben pedig nem is. Meglepődnek aztán ezek a diákok, amikor orvosira jelentkeznek, majd naponta 3 órát adminisztrálnak, vagy éppen asszisztálnak még 6 évig egyszerű műtéteknél.

Elkalandoztam: a lényeg az, hogy segít ez az oldal abban, hogy nyelvtanítás ürügyén a világ egy-egy kis szeletét bemutathassuk (bár még így is némileg idealizált formában, de azért mégis!).