Gyönyorű Excel diagramok

Letölthető anyagok - 2011. december 21.

Írta: Nádori Gergely

Az Excel azok közé a programok közé tartozik, amit szinte mindenki használ, de csak kevesen ismerik minden lehetőségét. Most egy ingyenes kiegészítést ajánlunk, amivel fantasztikusan látványos hálózati diagramokat készíthetünk. A NodeXL kiegészítést ingyenesen tölthetjük le (IDE KATTINTVA) 2007-es vagy 2010-es Excel kell a használatához.

Ha elindítjuk a NodeXL-t megadhatunk pontokat és köztük levő kapcsolatokat, ezeket azután gyönyörűen testre szabhatjuk, színekkel, vastagsággal, címkékkel. Lehetőségünk van arra is, hogy a program maga állítsa be ezeket az értékeket és így nagyon szép hálózati diagramokat kapunk. Nagyszerűen használható a program például szociometriai felmérések vizualizációjára, de arra is jó lehet, hogy informatika órán bemutassuk a diákoknak, milyen lehetőségek vannak az Excelben.

Ha valaki komolyan szeretne foglalkozni vele ITT TALÁL egy használati útmutatót (angolul), ha pedig még többet szeretne kihozni az Excelből nézze meg az Excelcharts.com oldalt (IDE KATTINTVA).

 

Itt egy videó a NodeXL használatáról:

{youtube}xKhYGRpbwOc{/youtube}