Borzalmasan sok anyag

Letölthető anyagok - 2010. december 8.

Írta: Nádori Gergely

A TeAch-nology című oldal (IDE KATTINTVA) több mint egy évtizede gyűjt különféle tanításban használható anyagokat. Óravázlatok, feladatlapok, képek,matekpéldák, több mint 50 000 cucc. Sajnos mind angolul van, de aki bírja a nyelvet, annak igazi kincsesbánya lehet.

A minap beszélgettem egy kollégával arról, hogy vajon miért nem osztják meg a magyar tanárok mindazokat az anyagokat, amiket maguknak készítenek. Az ő álláspontja szerint, ez komoly szellemi termék, tulajdonképpen a tanár egyetlen vagyona, nem teheti meg, hogy elosztogassa. Szerintem viszont az értékük mit sem csökken attól, ha más is használja őket, sőt talán még nő is bizonyos értelemben. Tény ami tény, azok a kezdeményezések, amik arra számítottak, hogy majd a magyar tanárok ezrével osztják meg remek anyagaikat kivétel nélkül befuccsoltak.

Természetesen itt is nagyon vegyes az anyagok minősége és alapvetően egy webegyes gyűjteménnyel van dolgunk, nem olyannal, ami kihasználná az internet, a technológia lehetőségeit. De azért könnyen lehet találni nagyon jópofa dolgokat is, ez a foglalkozás a hőszigetelésről például nagyon tetszett.