Az év legszellemesebb történelmi könyve

Hírek - 2012. december 9.

Írta: Prievara Tibor

SzemTanú – Történelem napilapstílusban (Kr.e. 100 – Kr.u. 1500) A SzemTanú a történelmet hitelesen, mégis játékos, szórakoztató formában hozza közelebb az olvasókhoz. A könyv „találmánya”, hogy a mai napilapok nyelvezetét, arculatát alkalmazza régmúlt idők történéseinek bemutatására. Pedagógus kollégák emlékezhetnek a könyv kilencvenes években megjelent folyóirat változatára és a hozzá kapcsolódó kiadványokra, programokra. Mintegy ezer oktatási intézmény és történelemtanár volt olvasója a lapnak, rendeztek a tartalmára építve iskolák közötti vetélkedősorozatot, tankönyvek vettek át belőle fejezeteket. Sok iskolában saját SzemTanú újság készült az órákon a tanagyag kiegészítéseként és alkalmi diákhírügynökségek alakultak tanári „főszerkesztéssel” régi korok történelmi ismereteinek feldolgozására.

Az egyetemi tanárokból, kutatókból és szakértőkből álló negyven fős kiváló szerzőgárda írásai érdekfeszítő stílusban festenek sokszínű képet a választott korszakról. Olvashatunk a könyvben exkluzív interjút többek között Poncius Pilátussal és Kolumbusszal, oknyomozó riportot Attila temetéséről, elemzést a Római Birodalom gazdasági stabilizációs programjáról. Olyan rovatokat találhatunk benne, mint Politika, Gazdaság, Gasztronómia, Divat, Társasági hírek, Várható időjárás, Tudomány, Sport, Kultúra, Slágerlista és még sok más.
A könyv a nemzetközi és hazai történelmi eseményeket mutatja be 224 oldalon, mintegy 600 témakörrel, 300 illusztrációval.

Ajándék minden korosztálynak: az ünnepek közeledtével nem csak saját célra, de ajándéknak is kitűnő választás a SzemTanú – Történelem napilapstílusban, amit pedagógusok, oktatási intézmények most kedvező áron vásárolhatnak meg.

A SzemTanú kapható a könyvesboltokban és az online könyváruházakban, pedagógusok/intézmények kedvezményesen juthatnak hozzá a TINTA Tanácsadónál:
http://www.tintatanacsado.hu/2012/11/szemtanu-tortenelem-napilapstilusban/

Bővebb információ és letölthető ingyenes mintaoldalak találhatók a Kiadó honlapján: www.szemtanu.hu