PIL Akadémia - ilyen volt, milyen lesz?

Hírek - 2012. szeptember 23.

Írta: Nádori Gergely

Az utóbbi fél évben nagyon sok cikkünkben fordult elő a bűvös PIL Akadémia kifejezés, úgy gondoltuk, talán érdemes pontosan elmondani, hogy mit is jelent. A Partners in Learning Akadémia egy különleges tanárképzés, ami a modern technika kínálta eszközök használatát és az ahhoz szükséges pedagógiát helyezi a fókuszba. A nyitó és a zárókonferencia között számos online alkalom, jelenléti képzés és tanártalálkozó is kapcsolódik hozzá, ezek mindegyikén választható a résztvétel. Az Akadémia azonban nem csak képzés a klasszikus értelemben, hanem tanári közösség, újító szellemű pedagógusok együtt gondolkodó klubja is.

Megkérdeztük a résztvevőket is, hogy mit gondoltak az Akadémiáról, íme néhány válasz:

"Mindig kaptam új ötleteket amik sokszor váratlan helyzeteken segítettek át. Megismertem a már használt programok szélesebb felhasználási területét. Új programokat ismertem meg, amit be tudtam építeni a mindennapi munkámba, érdekesebbé tudtam tenni az óráimat."

 

"Rengeteg információt lehetett szerezni, csak az egyéni szorgalom, idő szabott határt neki."

"Persze nagyon jók a bemutatott, tanításnál használható programok, de nekem leginkább a szemlélet, az,hogy a diákok nem legyőzendő "barbárok", hanem a mi dolgunk megtalálni az utat, hogy hogyan legyenek aktív együttműködő partnerek az iskolában."

"Az előadók azt próbálták véges-végig megértetni, hogy semmi ördöngösség nincs e technikákban. Jó volt, hogy ezt a résztvevők is megerősítették: nagyon hasznos volt a hozzászólásokat, óravázlatokat megnézni."

"Hatalmas tudásanyagot kaptam, közvetlen segítőkész támogatással."

Arra is kiváncsiak voltunk, hogy ők kinek ajánlanák az Akadémiát:

"Minden gyakorló pedagógusnak ajánlom."

"Minden olyan kollegának, aki nem áll meg, aki gondolkodik a hogyan továbbon."

"Mindenkinek aki egy picit is szeretne kitörni, és szeretne megújulni."

"Aki nyitott az új dolgokra. Hajlandó kipróbálni szokatlan módszereket. Nem csak az anyagot szeretné leadni, hanem tanítani is akar. Motiválni szeretné diákjait. Változatos órákat akar tartani. 21. századi tanár szeretne lenni."

Aki a tavalyi évben nem tudott részt venni, nem kell bánkódjon, 2013-ban is lesz PIL Akadémia. A januárban induló képzésre már most lehet jelentkezni és túljelentkezés esetén a jelentkezési sorrend is fontos szempont. IDE KATTINTVA érhető el a jelentkezési lap. Az új évben a korábbi tapasztolatokkal felvértezve az anyagot kibővítve és aktualizálva várjuk a tanárokat! További részletek ITT TALÁLHATÓK.

{youtube}IjWkafyFp6M{/youtube}