Videótanár – folytatódik a projekt, bárkiből lehet a legjobb tanár!

Hírek - 2014. március 25.

Írta: Nádori Gergely

videótanárEgészen egyedülálló kezdeményezés hazánkban a Videótanár, célja, hogy az általános iskola felső tagozatának tananyagát rövid videók formájában gyűjtse össze és tegye elérhetővé bárki számára. Ehhez pedig azoktól kér segítséget, akik a legjobban értenek a tanításhoz: a tanároktól. Bárki, aki a szakmai lektorok által elfogadott videót küld be (olyan témakörben, amiben még nem érkezett videó) 15 000 forint díjazásban részesül. Eddig már több mint 3 és fél millió forintot fizettek ki a tanároknak, de még továbbra is van 450 feldolgozatlan téma. A projekt határideje május 31., addig várják az anyagokat.

Mi is adunk némi segítséget a videók készítéséhez, az első a Community Clips (INNEN TÖLTHETŐ LE) képernyőfelvevő használatát mutatja be a Powerpointtal (ITT), a OneNote-tal (ITT). Használhatjuk a Moovlyt (ITT ÍRTUNK RÓLA) vagy akár a Voice and Pen nevű Win8 alkalmazást (erről ITT ÍRTUNK).

A Videótanár azonban verseny is, keresik a legjobb videót készítő tanárt minden tantárgyból. Május 15-éig választják ki a lektorok, hogy melyik három videó versenyezzen a legjobb tanár címéért és ezt követően szavazás dönt a címről. Pedagógusnapon osztják ki a díjakat, minden tárgyból a legjobbnak szavazott videót készítő tanár 100 000 forint jutalmat kap.

Végezetül kedvcsinálónak két izgalmas videó az oldalról: