Vaktérképek Smart Response-szal

Tananyagbázis - 2010. november 10.

Írta: Nádori Gergely

A földrajztanár számára kevés unalmasabb, időrablóbb és fárasztóbb munka van, mint a vaktérképes dolgozatok javítása. Márpedig a topográfiai ismeretekre szükség van, olyan alap az, mint az ABC az olvasáshoz. A Smart Response interaktív feleltető rendszer igazi szuperhősként jön itt a segítségünkre. Nem csak nekünk nem kell javítanunk, hanem azonnal meg is kapják az eredményeket a diákok.

A mellékelt Notebook állomány egy Európa tengereit ellenőrző vaktérképes dolgozat. Az első oldalon található a térkép, számmal jelölve a nevek, betűvel a helyek. A második oldalon indíthatjuk a felmérést, majd lépjünk vissza az első oldalra, hogy a diákok lássák a kivetített térképet. Ha lejárt az idő, a második oldalra lépve leállíthatjuk a felelést és már készen is vagyunk.

Feltűnhet, hogy több betű van a térképen, mint ahány név. Én szeretem így összeállítani a vaktérképes dolgozatokat, hiszen így nem adja magát automatikusan az utoljára maradt hely. Természetesen, ha más térképet, több kérdést szeretnénk feltenni, könnyedén át lehet írni a Notebook állományt.

 

Letölthetők: