Instablogg - blogírás azonnal

Internet a tanórás - 2013. április 1.

Írta: Nádori Gergely

Nagy barátai vagyunk az olyan webes alkalmazásoknak, amiket minden laca-faca és fakszni nélkül azonnal használni lehet. Nem kell regisztrálni, nem kell levélre várakozni, esetlegesen meghívóért ácsingózni, hanem azonnal dolgozni lehet. Azn ilyen alacsony küszöbű alkalmazások különösen hasznosak a tanórán, ha csak rövid időre, egy adott feladatra szeretnénk valamit használni és nem pedig hosszasan. Az eddig bemutatottak közül ilyen például a Titanpad (ITT ÍRTUNK RÓLA) vagy a Flocdraw (ERRŐL ITT).

Most az azonnali blogbejegyzést készítő Instabloggról lesz szó (ITT TALÁLHATÓ). Ha elmegyünk az oldalra már írhatjuk is azonnal a blogbejegyzésünket, amit formázhatunk, elláthatunk képekkel, táblázatokkal, mint bármilyen más blogmotor esetében. Ha elkészültünk, akkor a weben már megszokott módon bizonyítanunk kell, hogy élőlények vagyunk és már kész is a bejegyzés, mint például ez is.

Ha elmentettünk a blogbejegyzést, két linket kapunk, az egyikkel később is tudjuk szerkeszteni, a másikkal pedig megoszthatjuk másokkal. Nagyszerű eszköz ez olyan alkalmakra, amikor gyorsan kell a diákoknak valamit megírniuk és azt megosztaniuk egymással, lehet ez egy internetes anyaggyűjtés eredménye, szövegek összefoglalása, rövid párbeszédek vagy éppen jegyzetek.