IKT műhely - óravázlatok, segédanyagok tanároknak

Letölthető anyagok - 2009. július 11.

Írta: Prievara Tibor

Mi, itt a TanárBlog-on úgy érezzük, hogy nem lehet eléggé hangsúlyozni az IKT szerepét a jövő, sőt már a jelen pedogógiai gyakorlatában. Ezért hát lelkünket nagy melegség tölti el minden alkalommal, amikor hasznos segédanyagok készülnek el. Ma az Educatio Kht eLearning Igazgatósága az Eszterházy Károly Főiskolával együttműködésében lebonyolított, IKT műhely elnevezésű projektjének anyagait ajánluk mindenki figyelmébe - most már ingyenesen elérhetőek az interneten.

Alább egy rövid bevezető:

"Az Educatio Kht. eLearning Igazgatósága az Eszterházy Károly Főiskolával együttműködésében lebonyolított, IKT műhely elnevezésű projektjének anyaga immár nemcsak DVD-n, hanem a weben is elérhető.

A cím: http://www.sulinet.hu/iktmuhely

Az IKT műhely célja korszerű IKT-eszközök (interaktív tábla, osztálytermi szavazórendszer) és a HEFOP 3.1.1 program során elkészült legfontosabb tananyagok (SDT, Realika stb.) alkalmazásának bemutatása és tesztelése.

A foglalkozásokat tartó pedagógusok számos műveltségi területhez/tantárgyhoz készítettek óravázlatokat és a tanórákhoz szükséges segédanyagokat, majd diákjaik részvételével mutatták be azokat. Ezekről a tanórákról filmfelvétel is készült a Líceum TV közreműködésével.

A bemutatóórákat műhelybeszélgetések követték, amelyeken mintegy 100 pedagógus, oktatási szakember vett részt. A műhelyfoglalkozásokon és az azokat követő beszélgetéseken összegyűlt tapasztalatok beépültek a projekt eredményeként készült DVD-re került óravázlatokba, szakmai észrevételekbe és az SDT tananyagokba.

A DVD-n és az IKT műhely internetes oldalán 14 tanóra óravázlata, SDT tananyagai, valamint a foglalkozások online nézhető és letölthető, filmes összefoglalói találhatók."