Glogster Edu

Internet a tanórás - 2010. február 15.

Írta: Nádori Gergely

Már korábban is írtunk a Glogsterről (ITT), amivel nagyszerű és látványos internetes poszterek készíthetők. A napokban azonban elindult az oldal kifejezetten tanárok számára készített változata is (IDE KATTINTVA). Ebben a változatban nem csak új grafikákat kapunk, amik jobban illenek az órai használathoz, és nem arra van lehetőségünk, hogy beilleszük például a SchoolTube videóit, hanem a diákjainkat is könnyebben és ellenőrzötten dolgoztathatjuk.

Ha valaki tanárként jelenkezik fel az oldalra, akkor lehetősége van diákokat is regisztrálni. A diákok regisztrációjakor a felhasználónevet és a jelszót az oldal generálja majd levélben továbbítja számunka. Nem kell tehát a diákoknak saját e-mail címmel rendelkeznie és nem kell végigcsinálnunk a néha hosszadalmas regisztrációt, elég ha kezükbe adjuk a nevet és a jelszót és már kezdhetik is a munkát.

Az oldal természetesen kínál prémium szolgáltatásokat is pénzért, például azt, hogy nagyon sok diákot tudjunk regiosztrálni. Az ingyenes változatban 100 diák regisztrálására van lehetőségünk. Hacsak nem vagyunk gyorsak, február 28-áig 200 diákot adnak ingyen.

 

A Glogstert már többször próbáltuk órákon, biztos siker!