Content generator - te is készítheted!

Internet a tanórás - 2009. július 11.

Írta: Prievara Tibor

A Content Generator (azaz tartalom fejlesztő) segítségével különböző játékokat készíthetünk. Erre láthatunk lejjebb egy példát (éppen angol nyelvtan: feltételes mondatok a témája B1/B2 szinten).

 

Bonyolultnak tűnik, pedig egyáltalán nem az, viszont minden tantárgy tanításához kiválóan alkalmazható. Egy későbbi posztban részletesen bemutatjuk majd a program használatát videó segítségével is. Aki már egy kicsit gyakorlottabb, vagy szereti az újdonságot, az kattintson az oldal linkjére, vagy az egyes programkra mutató linkekre alant, és töltse le az ingyenes programot (figyelem: sok kis program van a csomagban, a 'Fling the teacher' - azaz lődd ki a tanárt  - valamint a Match up - azaz párosíts - játékok ingyenesek. Ezek egyébként az oldal alján találhatóak.).

(Segítségként: a 'Fling the teacher' IDE KATTINTVA tölthető le egyenesen, a Match up pedig IDE KATTINTVA). Természetesen a fenti link is él, az a főoldalra mutat.)

Nos, a letöltés után nincs más tennivalónk, mint követni az utasításokat, és 5 perc alatt elkészíthetjük a 'lődd ki a tanárt' játékunkat. És működik: ha minden kötél szakad, nyelvórán, vagy éppen házi feladatnak szoktam ilyen játékokat feladni, mert ha mást nem is, ezt biztosan megcsinálják. .

Hátránya (talán, hogy a diák hibázik, akkor kidobja, és az egészet újra kell kezdeni az elejéről. De így legalább biztosan átismétlik az adott témakört, mert a tanárt kilőni muszáj!