Állatok és növények előhelye - földrajz és nyelvtanulás

Internet a tanórán - 2009. július 9.

Írta: Nádori Gergely

A Habitat maker nevű oldal (amely IDE KATTINTVA LÁTOGATHATÓ MEG) segítségével érdekes módon tudjuk ötvözni a földrajz, és az angol tanulását/tanítását. Több interaktív játék is található az oldalon, először ki kell találnunk, hogy ki/mi hol él, majd összeállíthatjuk saját világunkat is, amelyet szabadon összeválogatott állatokkal/növényekkel népesíthetünk be (interaktív e-learning anygunk ITT TÖLTHETŐ LE).

 

Eddig a földrajz része a dolognak. Szerencsére minden állat/növény neve megtalálható angolul az oldalon (az egérrel kell a képek fölé menni, hogy ezt is láthassuk), ezért akár angol-, akár földrajz órán kiválóan használható az oldal. Elképzelhető például egy olyan projekt is, ahol földrajz órán megtanulják a diákok az élőhelyek jellegzeteségeit, majd megtervezik saját előhelyeiket is. Ezután angolórán mindenki előadja kis csoportban (vagy akár néhányan az egész csoportnak) a saját élőhelyét, elmesélheti, hogy milyen állatokat, növényeket képzelt bele stb.

A Habitat oldala technikailag nem tartogat különösebb meglepéteseket, és csodákat, azért egy 45 perces órát (vagy 1-1 45 perces angol és földrajz órát) érdekesen el lehet tölteni vele (leginkább általános iskola felső tagozatán).

Egy utolsó technikai megjegyzés: nálam az oldal gyors internet kapcsolattal is viszonylag lassan töltődött, némi türelem kell hozzá!