A TanárBlog - Microsoft - Videótanár mini-konferencia programja

Hírek - 2014. május 26.

Írta: Nádori Gergely

konf1 Itt van hát, egyre közeledik! Nem érdemes kihagyni. Még jelentkezni is lehet az első olyan konferenciára, ahol diákok és tanárok együtt keresnek megoldást problémákra az oktatásban, illetve osztják meg élményeiket, tapasztalataikat és kutatási erdményeiket. Jelentkezni még mindig lehet (legfeljebb többen leszünk, mint gondoltuk :) MÉGPEDIG ITT. A program:

A mini-konferencia egyik alapvetése, hogy a diákok nem csak mint tanulók, hanem akár mint tananyagfejlesztők, valódi problémákat kreatívan és IKT (vagy nem IKT) eszközökkel megoldó emberek is jelen vannak az oktatási rendszerben. Ennek fényében több előadást - ld. alább - is ők tartanak!

Konferencia program

15.00-15.10 Köszöntő

15.10-16.10 StudentsMeet Itt diák előadók lesznek. Amiről szó lesz: vajon hogyan működnek a diákok a Facebook-on? A felhasználók új tipológiáját mutatja be 2 diák. Vajon lehet-e irodalmat tantani mobil applikációk segítségéve? Gyakorlati példával keressük a választ. Mi a helyzet a gondolatta irányított robotokkal? Ilyet is láthatunk . szintén diákok tálalásában. És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy 8 gimnazista diák összefogva hogyan kezdett bele tananyagfejlesztésbe krónikus beteg gyerekeknek. Az előadások rövidek, de - véleményünk szerint - frappánsak lesznek.

16.10 – 16.20 - DÍjátadó

16.20 – 16.50 – 21. századi pedagógia a tanóráimon Egy modern gyakorlatorientált pedagógiai rendszer bemutatása

17.00 – 17.30: Tanári közösségek

17.40 – 17.50 – Záró gondolatok